Auto Shop 1

Sanajan pasar pasar otomotif saya akeh kanthi cepet, isih ana akeh titik nyeri ing kabeh industri, kalebu fragmentasi sing dhuwur, kompetisi sing ora duwe aturan, lan perbaikan efisiensi industri sing alon, lan kesadaran konsumen lan kepercayaan konsumen sing kurang ing perusahaan layanan aftermarket..Amarga produsen OEM lan aksesoris pancen duwe hak kanggo ngomong ing industri, perusahaan Internet sing nyoba mlebu pasar otomotif ora bisa ngindhari masalah toko 4S tradisional lan manajemen rantai pasokan.

Proses digitalisasi aftermarket otomotif wis nambah pengalaman pangguna, nanging uga nambah tekanan urip "toko ibu lan pop" gaya bengkel tradisional.

 

Ing laporan sing dirilis dening Roland Berger, dheweke nyatakake yen ing 5 nganti 10 taun sabanjure, bakal dadi tahap utama transformasi pasar lan reformasi sawise kamardikan.Toko offline ing pasar onderdil mobil bakal diintegrasi, utamane toko tunggal, sing bakal dadi obyek integrasi.Tren pangembangan saluran sing beda-beda yaiku toko rantai nasional lan regional bakal njaga pangembangan lan ekspansi kanthi cepet;tanduran pangopènan lengkap bakal tetep relatif stabil;” Pangsa pasar toko ibu-lan-pop bakal mudhun.Data umum nuduhake yen ing taun 2021 wae, luwih saka 20.000 bengkel mobil bakal ditransfer menyang situs web kutha tartamtu.

Auto Shop 4

"Proses digitalisasi aftermarket otomotif saya cepet, lan proporsi konsumen sing pesen online lan entuk layanan pangopènan mobil saya tambah akeh sajrone rong taun kepungkur.Kajaba iku, konsumen nampa layanan standar, utamane layanan standar sing berkualitas.Iki nyebabake akeh tekanan ing bengkel mobil lan toko ibu-lan-pop sing kasebar, pecah, lan siji-sijine ing pasar.Direktur Shanghai Fuchuang Industrial Development Co., Ltd. (sabanjuré diarani "Futron") Zeng Hongwei, general manager lan general manager, bubar marang reporter saka China Business News.

 

Kanthi mundhake kepemilikan mobil, skala aftermarket otomotif wis berkembang kanthi cepet, lan saiki wis tekan skala triliun.Miturut laporan CIC, samesthine ukuran pasar otomotif bakal tekan 1.7 triliun yuan ing taun 2025, kanthi tingkat pertumbuhan taunan gabungan 10%.Nanging, kompetisi ing aftermarket otomotif saya tambah akeh.Kaya sing dikandhakake Zeng Hongwei, toko ndandani mobil individu lan toko ibu-lan-pop ngalami tekanan gedhe.

Auto Shop 3

Ing sisih liya, dealer mobil kanthi toko 4S minangka badan utama uga ngadhepi tekanan kompetitif sing luwih gedhe.Ing jaman kepungkur, amarga rega dhuwur lan opacity layanan sawise-sales ing toko 4S, akeh konsumen wiwit milih ninggalake toko 4S kanggo pangopènan sawise mburi periode babar pisan kendaraan.Sanajan toko 4S duwe basis pangguna, dheweke asring dikritik babagan layanan lan rega, dene bengkel mobil pribadi murah nanging dijamin kualitas lan kualitas layanan, sing menehi kesempatan kanggo pemain liyane ing pasar otomotif.Ing ngadhepi pasar segara biru iki, pemain Internet kalebu Tuhu Auto lan JD.com wis mlebu game kasebut.


Wektu kirim: Mar-08-2022